Ingredients:
- zwifel (onion)
- Acetum squilliticum (sea squill vinegar)
- Essig (vinegar)
- weissen zwibl (white onion)
Tools:
- thiechl (cheesecloth)
- weg (kitchen scales)
- ofen (masonry heater)
- glaß mit einem engen khragen (preserving jar)
- hiltzin Messer (wooden knife)
Categories:
Main ingredient: vegetablePreparation: -Type: kitchen tipEssig zwifel Item nimb den weissen zwibl nit dem rot[217r]ten Acetum squilliticum Schneide den mit einem hiltzin Messer zu klainen stuckhen weg In vnd merckhe die Wag thue die schnitzlen alle in ein glaß mit einem engen khragen Nimb darnach deß Aller boessten essigs ainen weissen den Ir haben moegt zwelff mal souil nach der Wag alls deß zwibels gewesen geuss den In das glaß an den zwibl vermache oben das glaß nach dem boessten vnd setz xxx xxxv biß in xxxx tag an die Sonnen Im Winter setz hinder den ofen Aber an der Sonnen wirdts vil boesser Nachmals so seihe den essig fein gemach durch ain thiechl in ein ander glaß damit nichts truebes hin durch gehe behallts also im glaß