Dough, filles with marrow, sugar and spices, pan fried Rafioli Semantic annotation of the recipe "Dough, filles with marrow, sugar and spices, pan fried" (wo10c.92) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo10c.92 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.3-5 Aug. 4° Kunst- und Artzneibuch von Ludwigen Neer zusamengetragenn. Anno 1543. Wo10 Wo10c page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo10" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jahrhundert (1543) 16th c. (1543) 1543 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown High German languages
Wiltu <name>Rafioli</name> machen So nimb zway Ayr vnd ein siedigs wasser vnd ein schoen mel mach ein taig daraus souil du machen wilt will In wol vnd mach bletz daraus nimb ein Innber zucker vnd Rorlen see es auff den blatz vnd leg darnach ein marck von einem Oxen darauff vnd see das obgemelt wider darauff vnd bachs In einer dortten pfannen vnnd wann sie schier gebachen seind so bestreichs mit dem gelben vom Ay so ist es recht sie seind bald bachen schneids wie die krapffen