Ingredients:
- taig (dough)
- weiss von den Ayren (egg white)
- mel (flour)
- schmaltz (lard)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- schussell (bowl)
- bret (cutting board)
- herd (kitchen stove)
- pfannen (pan)
- hafelin (pot)
- scheifelin (spatula)
- leffell (spoon)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: deep friedType: Siedegebaeck (deep fried)Weissen Streiblen zubachen Nim das weiss von den Ayren thue den dottor dauon vnnd nimb ein leffell vol wasser vnd mel vnnd ruers wol vndereinander vnd mach es glatt vnnd thue ein zucker In den taig das es wol siess sey mach in dicker dann ein streiblen taig vnnd rier In fast wol vnnd nimb ein hafelin vnd mach 8 oder 10 locher darein die vngeuerlich ein solliche weittin Haben vnnd sees In das haiss schmaltz vnd mach lang strich als weit die pfannen ist sees dinn ein mach ein scheifelin das drey finger brait sey das scheifelin muss gebogen sein das man das Bachas daruber biegen kind vnd kerss mit vmb vnnd nems mit heraus vnd wann du es ausnimbst so greiff mit der hand auf das bachas vnnd beug es vber das scheifelin das es schier gar zusamen gang vnd setz es [285r] auff ein bret ains nach dem andern vnnd wann das schmaltz zuhaiss ist so setz herab vff den herd das nit braun werd vnnd setz dann allweg zwo gegeneinander In ein schussell mach es In die hoch wie ein zucker huett