Ingredients:
- brot (bread)
- Keß (cheese)
- Ayr (chicken egg)
- taig (dough)
- gewalgleten taig (dough sheet)
- schmaltz (lard)
- milch (milk)
- Saffran (saffron)
- saltz (table salt)
Tools:
- redlin (pastry wheel)
Categories:
Main ingredient: dairyPreparation: deep friedType: -Guet Keß Krapffen zubachen Nimb zway Ayr so machstu 15 krapffen daraus vnnd nimb ain wenig milch vnnd thue ein Saffran darein vnnd thue darnach milch vnnd Ayr zusamen vnd mach ein taig daraus vnnd will sy aus vnnd walgles dinn vnnd saltz nit vnd nim 8 Ayr Reib ein kess vnd brot vnd nimb brot zway thail vnnd kess ein theil vnnd Ruer die 8 Ayr vnnd saltz ein wenig vnnd thues darnach In den gewalgleten taig vnnd schneid sy mit ainem redlin vnd bachs darnach In ainem schmaltz Ruer sy Imer dar vmb das nit verbrinnen