Ingredients:
- ayr (chicken egg)
- taig (dough)
- schmaltz (lard)
- wasser (water)
Tools:
- schussell (bowl)
- Morser (mortar)
- pfannen (pan)
- spritzen (pastry bag)
Similar recipes:
Same title: wo10c.77, wo10c.91, wo8.253, wo8.254, wo9a.119Shared ingredients: w1.152, w1.225, w1.23, w1.236, w4.150, w4.156, k1.87, pa1.82, so1.61, so1.82, so1.86, bs2.52, db1.16, db1.52, wo10c.22, wo10c.25, wo10c.75, wo10c.77, wo10c.80, wo10c.81, wo10c.82, wo10c.94, wo1a.50, wo1b.10, wo1b.20, wo1b.28, wo1b.8, wo1b.9, wo1c.5, wo3b.104, wo3b.140, wo3b.165, wo3b.19, wo7a.143, wo7a.196, wo7a.199, wo7a.200, wo7a.201, wo7a.203, wo7a.217, wo7a.218, wo7a.219, wo7a.35, wo7a.56, wo7b.130, wo7b.197, wo7b.36, wo7b.65, wo7b.66, wo7b.67, wo7b.72, wo7b.94, wo7b.96, wo8.168, wo8.172, wo8.243, wo8.253, wo8.256, wo8.260, wo8.279, wo9a.119, b4.148, b4.224, b4.23, b4.235, br1.11, bs1.86, gr1.15, gr1.228, gr1.24, gr1.76, gr1.91, gr1.92, k1.109, k1.113Same ingredients in following recipe: 1Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: -Preparation: pastryType: Siedegebaeck (deep fried)Ein Spritzen Baches zumachen So mach den taig mit ainem kalten wasser an der soll ein wenig dicker [281r] sein dann ain streiblin taig vnndt thue ein wenig schmaltz In ainer pfannen vber vnd thue den taig darein vnd truckne In wol ab vnd wan er wol abgetrucknet ist so thue In In die schussell vnd schlag In wol oder stoss In In aim Morser vnd leg die ayr In ein warm wasser darnach es vil taig ist vnd schlag ains nach dem andern darein bis er wirtt das man In durch ein spritzen kan thon darnach soll man den In die pfannen zway oder dreymal Ringsweiss vmbhertrucken so wirtt es ein drifacher Ring vnd lass fein sittig bachen