Ingredients:
- mandel (almond)
- Rom (cream)
- bodelin (dough sheet)
- Ayren das weiss (egg white)
- rosenwasser (rose water)
- zucker (unrefined cane sugar)
- geribes Semelmel (white breadcrumb)
Tools:
- schussell (bowl)
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: flat cakeType: sweetEin Mandeldortten vff ein andere mainung gemacht So nimb 1 ploss pfund mandel vnd stoss sie wol klain vnd wann sy anheben Olig zuwerden so thue ein wenig rosenwasser darein das es wol daruon schmeckh vnd thues In ain schussell vnd nimb von 5 Ayren das weiss vnd ain wenig geribes Semelmel vnd [274v] ain Rom rier es als aneinander bis er dinn wirtt das er fleusst vnd schitt ain zucker auf das bodelin vnd lass fein sittlich bachen vnd wann er schier gebachen ist So nimb ain Rosenwasser vnd bestreich In mit vnd see ain zucker darein so gewint er ain feins heittlin vnd schmeckt wol