Almond tart Ein Mandeldortten zumachen Semantic annotation of the recipe "Almond tart" (wo10c.51) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo10c.51 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.3-5 Aug. 4° Kunst- und Artzneibuch von Ludwigen Neer zusamengetragenn. Anno 1543. Wo10 Wo10c page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo10" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jahrhundert (1543) 16th c. (1543) 1543 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown High German languages
Ein <dish commodity="Q0" en="flat cake">Mandeldortten</dish> zumachen Mach den boden wie vorsteet vnnd nimb zehen Ayr vnnd ruer sy ein vnnd nimb ain vierdung mandel stoss sie klain vnnd Ruer die mandel darein vnnd zucker weinber lemoni vnnd ein quertlin Rom das es lind werd vnnd schitt es auf den boden vnnd lass fein sittlich bachen es ist genug auf ein tisch