Ingredients:
- Keß (cheese)
- Ayr (chicken egg)
- taig (dough)
- mel (flour)
- schmaltz (lard)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
Categories:
Main ingredient: dairyPreparation: flat cakeType: sweetEin Keß dortten zumachen Nimb ein gutten faissten suessen kess der nit Ress sey vnd reib In klain an ainem ribeysen thus In ain schussell als vil du machen wilt vnd thue daran halb Ayr vnd halb schmaltz das frisch sey vnnd machs mit an das es ain dinner taig werd vnnd thue ein wenig schons mel daran nit zuuil vnd ruers In der schussell wol durcheinander vnd mach den taig nit zu dinn das du In dannacht vff dem boden behalten kundest vnd thue ein wenig zucker auf den boden das er fein gleich sey an der dickin durchaus vnnd thus In die pfannen [273v] vnnd lass fein sittlich bachen vnnd wann er bachen ist so see ein zucker darauff so ist er darnach recht