Wild boar pie Ein pastet von schweinem Wiltpret Semantic annotation of the recipe "Wild boar pie" (wo10c.41) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo10c.41 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.3-5 Aug. 4° Kunst- und Artzneibuch von Ludwigen Neer zusamengetragenn. Anno 1543. Wo10 Wo10c page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo10" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jahrhundert (1543) 16th c. (1543) 1543 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown High German languages
Ein <dish commodity="Q13360264" en="pie">pastet</dish> von <ingredient commodity="Q11571934" en="wild boar">schweinem Wiltpret</ingredient> Nimb ein schweine wiltpret lass ein sudt thon legs darnach In den hafen Nim Rosin denmenten krautt oxen faistin dartzu negelen pfeffer Imber Muscatplue weiss geriben brott oder gebeet brot so auff einem Rost gebeet ist waichs In ain gutten wein treibs alles miteinander durch vnd geuß In die pastet laß