Ingredients:
- ay (chicken egg)
- taig (dough)
- vischen (fish)
- schmaltz (lard)
- gewurtz (spice)
- saltz (table salt)
- siessen wein (wine)
Tools:
- Ofen (baking oven)
- trachterlin (funnel)
- pasteten hefen (pie pot)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: pieType: -Ein pastet mit zerschnitnen vischen Du must sie sieden vnd darnach stuck daraus machen als wolt man sie sieden darnach nimb den taig pasteten hefen [268r] zumachen vnnd mach ein Runde pastet wie am ersten geredt ist vnnd see an boden gewurtz wie bey dem zaichen A steet darnach leg die Visch hinein vnnd ain wenig saltz oben darauff vnnd darnach das gewurtz vnnd ain gutten Batzen schmaltz oder zwen ob drauf vnnd mach In zue vnd thue In In ain Ofen vnnd lass in ain stund bachen So nimb ain ay vnnd thue das weiss daruon vnnd thue ein gutten siessen wein daran vnnd klopffs wol durcheinander schits oben hinein durch ein trachterlin vnnd thues In ofen vnd lass wol bachen etc.