Ingredients:
- Rorlen (cinnamon)
- taig (dough)
- Bletz (dough sheet)
- mel (flour)
- Imber (ginger)
- lezelten mel (gingerbread for sauce)
- Honig (honey)
- gewurtz (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- Tortten pfannen (dutch oven)
- flederwisch (hand broom)
- mass (measuring vessel)
- krepfflen Eiselin (waffle iron)
Categories:
Main ingredient: spicesPreparation: pastryType: -Lezelten zumachen Nimb 2 pfund zucker 4 lot Imber 5 lot Rorlen 6 pfund lezelten mel vnd mach ein lezelten daraus Nimb den zucker thu in In zwo mass wasser vnnd lass In sieden das nun ain mass beleibt vnnd wirff den faim daruon vnnd wann er gesotten ist so thue das gewurtz vnd lezelten mel darein vnd mach den lezelten daraus wie du In haben wilt lanng oder rund vnnd am boden stupff In voller lochlen so wirt er nit speckig In ain Honig lezelten von 2 mass must du auch souil gewurtz haben vnd an ain mass Honig ain mass wasser vnd einsieden lon das nun ein maß bleib
*Gingerbread pastry* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] [258v] Wann du krapfflen machen wilt so thu Im also Nimb zu ainer mass Honig oder ainem pfund zucker das obgemelt gewurtz vnnd mach feine kugelen darnach nimb ein gutt schen mel ain frisch wasser mach ein taig daraus vnd will In wol vnd walglen fein dinn Bletz vnnd leg die kugelen darein vnnd schneid sie mit ainem krepfflen Eiselin ab vnd bach sie In ainer Tortten pfannen vnnd reib sie mit ainem flederwisch vmb