Ingredients:
- Enis (anise)
- Cardamuemlen (cardamom)
- zimetrinden (cinnamon)
- Negelen (clove)
- Corianders (coriander)
- taig (dough)
- Imber (ginger)
- lekuchen (gingerbread for sauce)
- honigs (honey)
- Muscatnuss (nutmeg apple)
- wurtzen (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- waitzenmelb (wheat flour)
Tools:
- Ribeisen (grater)
- ofen (masonry heater)
- seidlin (measuring vessel)
Categories:
Main ingredient: spicesPreparation: pastryType: -zwipachen lekuchen Item nimb des bossten honigs vnd mach ain lekuchen daraus mit schonem waitzenmelb vnnd wann er gepachen ist so reib In fein clain an ainem Ribeisen vnd reed das grob daraus Inn disen lekuchen bedarffst du nichts nemen dann honig vnd mel Darnach nimb ain seidlin honigs auffs boesst so du es gehaben magst setz auff den ofen lass zergeen vnnd wirck dann den geribnen lezelten Inn das honig das ein feiner faisster taig daraus werd mer nimb ain pfund zucker wurck es auch darein vnnd wann der taig zuleen wolt werden von dem zucker [211r] so wurck mer geribens lekuchen darein das der taig wol vest werd darnach wurck dise nachgeschriben wurtzen darein Nemlich 6 lot Imber 6 lot zimetrinden 2 lot Muscatnuss 2 lot Negelen 1/2 lot Cardamuemlen Ein wenig Enis vnd ein wenig Corianders vnd wann er gepachen ist So leg In Inn ain keller bis er waich wirtt etc.