Ingredients:
- zimetroerlen (cinnamon)
- taig (dough)
- braitten pfanzelten (dough sheet)
- lezelten (gingerbread for sauce)
- honig (honey)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- waitzen melb (wheat flour)
Tools:
- glutt (ember)
- pfannen (pan)
- redels (pastry wheel)
Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: -Nunnen krapfflen Item Nunnenkrapfflen mach also Nimb geriben lezelten thu zucker vnd zimetroerlen daran darnach des lezelten vil ist vnd nimb ain siedents honig vnd mach ein starcken taig an vnd mach witzel daraus als gross du dann die krapfflen haben wilt vnnd lass sie ain gantzen tag ligen darnach nimb ain waitzen melb vnd mach ain taiglin mit ainem kalten wasser an daraus mach ein braitten pfanzelten vnd thue die witzel darein vnd redels ab vnd thus Inn ein pfannen auff ein glutt vnd ruers Immer zu weil sie hertt werden das sie nit anprinnen