Ingredients:
- schusselin (bowl)
- prant wein (brandy)
- zimetrorlen (cinnamon)
- Negelen (clove)
- kubeben (cubeb)
- vischen (fish)
- Imber (ginger)
- parisskorner (grain of paradise)
- Galgant (lesser galangal)
- langenpfeffer (long pepper)
- Muscattplue (mace)
- flaisch (meat)
- Muscat (nutmeg apple)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- ofen (masonry heater)
- sib (sieve)
- leffel (spoon)
- wuncklin (unsolved)
Categories:
Main ingredient: spicesPreparation: spice mixType: -Species Bertholdi [214r] Zum flaisch vnd aller speis auch zun vischen vnd so Iemand das essen erlaidet ist es macht auch wol dewen Item nimb zimetrorlen 4 lot Imber 2 lot langenpfeffer Galgant vnd parisskorner Iedes 1 lot Negelen Muscat kubeben vnd Muscattplue Iedes 1/2 lot Saffran 1 1/2 lot dise stuck alle stoss gar clain vnd see es durch ain sib vnd geuss dann ein halbs wuncklin oder drey leffel vol prant wein daran vnd lass auff ainem ofen dirr werden vnd netz es ain mal oder zway mit dem prantwein darnach du es dann starck wilt haben vnd wann du das alles thust so stoss 24 lot zucker vnd misch es vnder das alles also ist es berait vnd wann du es prauchen wilt so thue ein wenig Inn ain schusselin vnd geus ein wein daran