Almond liver sauce for roast, in differen colours, Welsh style
Ain krefftige welsche seltzenn zum gepratenns
Ingredients:
- manndels (almond)
- prots (bread)
- lebern vonn denn hennern (chicken liver)
- zimer (cinnamon)
- ampfer (common sorrel)
- korenn pluemen (cornflower)
- Imber (ginger)
- grienn (green food coloring)
- kraut (herb)
- Rot (red food coloring)
- sandel (red sandalwood dye)
- esich (vinegar)
- weisprot (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: aspicType: foreignAin krefftige welsche seltzenn zum gepratenns zu machen Item nim die lebern vonn denn hennern vnnd wann sy gesotenn sennd zwing sy durch dar sy clain werdenn nim darnach ain weisprot das waich Inn den marg oder wenn du dem nit gehabenn magst Inn ain wein thonn darunder ain wenig esich vnnd Reib das clain Reib darnach darunder souil abgezogenn manndels als des prots vnnd lebern sein vnd Reib es dann alles zusamen thu darunder ein wenig gestosenns Imber vnd zimer So ist die seltzenn gemacht wiltu dann die Rot habenn so nim sandel wiltu das grienn habenn so nim ampfer oder ain annder kraut wiltu das plaw haben nim gelostenn groß korenn pluemen etc.