Ingredients:
- mandeln (almond)
- ayer (chicken egg)
- veigen (fig)
- visch (fish)
- mel (flour)
- weinper (grape)
- smalcz (lard)
- fleischs (meat)
- vogelen (poultry)
- prat (sausage meat)
- wurcz (spice)
- salcz (table salt)
Tools:
- rost (grate)
- welg holcz (rolling pin)
- spis (spit)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: roastType: show dishWildu machen ein holpraten aus fleischs So hack daz fleischs chlain vnd slach ayer dar vnter vnd wurcz vnd salcz vnd ein wenig mel vnd nim [88v] ein spis der alz groz sey alz ein welg holcz vnd spiz den vnd an der mit laz In groz vnd daz prat slach darvmb vnd prat In mit smalcz vnd wenn es hert werd so tue ez herab vnd wiltu In dann fullen daz tu mit weinper vnd veigen vnd mandeln oder mit vogelen In einem ziseindel oder visch vnd prot In dann paz auff ainem rost vnd verpren In nicht