Ingredients:
- mandel cherne (almond)
- pir esseich (beer vinegar)
- chraut (cabbage)
- goriander (coriander)
- kren (horse radish)
- senif (mustard seed)
- hoenig sam (nectar)
- petersil (parsley)
- wuercz (parsley root)
- regelspieren (pear)
- weachlisch weinper (raisin)
- silber (silver)
- wasser (water)
Tools:
- sib (sieve)
Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: preserveType: -Von einem guetem poting kraut DV solt senif stamphen wenn das geschiecht so geus sidundes wasser daran vnd twir in als einen taig das du drey nacht noch einander vnd geus des morgens ymer das wasser herab vnd twir In aber mit einem andern siedenen wasser an den dritten margen so reib in mit einem guetem pir esseich so nym kren der chlain gesniten sey vnd gestoessen petersil der mit sambt der wuercz gestassen vnd gesoten regelspieren goriander gestossen vnd genocht durich ein sib weachlisch weinper geschelt mandel cherne vnd hoenig sam das tue auf das chraut zu einer yesleicher lechk das sol man mit recht mit silber widerlegen als gesunt ist es das ist gesunt zu essen in den haissen augst