Ingredients:
- mandl (almond)
- weinper (grape)
- saffran (saffron)
- czuker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- semlen (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: analogueType: show dishNIm ij libra mandl vnd stoez in klain reib in mit czuker ab vnd tue ein wenig wasser daran so beleibt er weisz vnd torfftz nicht sieden lassen vnd sol zu mossen dikch sein so macht du die ayr dovon machen vnd nym des mandel ain tail vnd mach in roet mit saffran daz er sey als ein tutter vnd mach aus dem roten als vil tutern alz vil du wild als groez als die tutter vnd nym ein klain weisz tuech vnd mach ein lueg do leg daz tuterlein ein vnd daz weisz daruber daz es sey gestalt alz ein ay darnach als vil als auf ain essen vnd 1/2 weinper wasch schon vnd reibz klain vnd nym ein scheibem von einer semlen die prue darein vnd mit einem suessen wein durich slahen vnd ain pheffer machen vnd mit czuker daz haist ayr In dem pheffer