Ingredients:
- oephel (apple)
- prosem protz (breadcrumb)
- kum (caraway)
- ayr (chicken egg)
- huner lebern (chicken liver)
- huner prw (chicken stock)
- gans (goose)
- kroese (goose offal)
- smalcz (lard)
- zwiual (onion)
- pheffer (pepper)
- saffran (saffron)
- esseich (vinegar)
- wasser (water)
Tools:
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: roastType: -Ein essen von einer gans NIm ein gans stoess an ein spis vnd seud das kroese nym iiij herte ayr vnd ein prosem protz vnd kum vnd ein wenig pheffer vnd saffran vnd nym iij gesoten huner lebern vnd mal das zusamen mit esseich vnd huner prw zu massen feur vnd schell zwiual vnd sy dunn vnd tue sy in ein hafen vnd tue darczu smalcz oder wasser vnd lass sieden das sy waich werden vnd nym iiij oephel vnd sneid dy kernn aus als dy zwiual gar gesoten sein so tue ophel darczu das es waich beleib vnd tue dann das gemallen vnd dy ophel vnd zwiual all in ein phannen vnd als dy gans geproten ist so leg sy zu vnd tu sy in ein schoen schussel vnd das condiment darvber gib es hin versalcz nicht