Ingredients:
- mandel (almond)
- vischen (fish)
- haut (fish skin)
- leczlten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- hausen ploter (isinglass)
- prue (isinglass broth)
- hecht (northern pike)
- saffran (saffron)
- gwurcz (spice)
- slein (tench)
- czuker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- pret (cutting board)
- stain (stone)
- tisch (table)
- laden (workbench)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: savouryEin geprescz von vischen NIm hecht vnd slein durich einander oder welicherlay du wild visch perbem der nym nicht vnd nym denn visch vnd seud sy ab wann sy nu gesoten sein so prich dy clain mit der haut vnd tue dy gret douon so muest du ein lot hausen ploter haben dy solt du sieden all daran das der prue nicht zu vil sey vnd gwurcz es rain vnd schutt dy plater an den visch vnd treib es durich einander vnd leg es in ein zwiueachtig tuech vnd beswear das vast zu sam vnd leg es auf ain laden oder auf ain tisch vnd leg ein pret darauf vnd leg darauf stain als swer als zwen man oder swearer vnd la das werden kalt vnd nym dann ain leczlten vnd reib in klain vnd czuker darin vnd seud es rain ab vnd geus ein suessen wein daran vnd lasz es werden vnd mach das schon ab mit gueten gwurcz vnd saffran vnd tue daran 1/2 virdung weinper vnd mandel auch als vil tue in dy prue vnd losz werden kalt vnd gib es hin etc.