Fake leg of chicken from chicken breast Ain essen von huner Semantic annotation of the recipe "Fake leg of chicken from chicken breast" (w1.184) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.w1.184 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Österreich Wien Österr. Nationalbibl. Cod. 2897 W1 W1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "W1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe Teil I (Kochrezeptsammlung): Mitte 15. Jh.; Teil III: Mitte 14. Jh. part I (cooking recipe collection): mid-15th c., part III: mid-14th c. Evtl. Augustiner-Chorherrenstift St. Dorothea Wien possibly Augustinian canon monastery St. Dorothea Vienna (Besitzvermerke Bl. 1r, 15r, 28v: 15. Jh. + 54v, 91v: 15. Jh.) Bavarian
Ain essen von <ingredient commodity="Q864693" en="chicken">huner</ingredient> NIm drewu huner auf ein essen loez das pretig als douon vnd hakch das klain mach ez mit guetem gwuercz vnd mit petersil vnd nym geribem prot dorvnder vnd klain gehakchten spekch vnd ayr vnd hakch das durich ein ander so dy pain von den huner mach dy pellein in der hand vnd verpirig dy pain darin das es vnden ein wenig furgee leg sy in ein wallende prue dy nicht versalczen sey vnd lasz sy sieden vncz an dy stat vnd hakch spekch vnd petersil daran gibs hin