Ingredients:
- Mandel (almond)
- negel (clove)
- praten (cut of fish)
- leczelten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- hecht (northern pike)
- swais von dem hecht (northern pike blood)
- arbais prue (pea stock)
- roken prat (rye bread)
- saffran (saffron)
- weachlischen wein (southern wine)
- gwuercz (spice)
- zuker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -DV solt nemen hecht vnd slach die auf vnd tue die great dauon vnd den swais von dem hecht mues du habn so wirt es swarcz von hastu sein nicht genueg so nym leczelten schifflen die solt prennen das sie swarcz werden vnd lass kalt werden vnd lass klain stoessen vnd slach die durich ein sib vnd nym dann ein wein vnd leg die leczelten darin vnd hakch mit den vischen klain das tue du zu maszen daran vnd nym ein roken prat vnd reib das klain vnd mach es durich einander mit dem visch vnd leczelten vnd gwuercz es wol vnd tue nicht saffran daran Nym Nu das merer tail der visch do mach von dem visch do mach ain praten von vnd stekch den praten an den spis vnd nym ain arbais prue die tue in den chessel vnd do leg den praten In vnd laz In sieden vncz an die stat vnd la In auch nicht versieden vnd der mach zwen oder drey das er sich auf ein schussel verge Vnd nym Mandel vnd sneid In noch der leng klain vnd spikch den praten domit vnd stekch gancze negel auch darin do wirt es gesmach von nu sol man 1/2 weinper habn die sol man reibem klain mit weachlischen wein sol man sew durich slachn vnd zuker vnd ander guet gewurcz das sol man darczue haben vnd gib In hin