Ingredients:
- milchschmaltz (butter)
- huenner (chicken)
- eiern (chicken egg)
- huener brue (chicken stock)
- teig (dough)
- deck von teig (dough sheet)
- visch (fish)
- wiltpraet (game meat)
- schmaltz (lard)
- fleisch (meat)
- flisch brue (meat stock)
- milch (milk)
- vogel (poultry)
- wuertz (spice)
- fuelle (stuffing)
- Saltz (table salt)
- win (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pieType: -§ xxvij Item ein fleisch turten mach denn teig als vor oder als denn laeppischenn teig ist vor gelertt mach die fuelle nit zuo starck von eiern vnd win oder milch oder huener brue oder guot geschmackt flisch brue nit fil klopff die eier die darin gehoerent vnd milchschmaltz Saltz es vnd wuertz als vor staet setz die teig pfan in die pfannen vnd gues darin vnd zwischenn miltz Probably writing error. milch schmaltz vmb vnd vmb daz der teig nit anbrue tuo die fuelle in die teig pfannen Hastu huenner wiltpraet alles vor gesottenn an die statt es sie vogel gebratten visch Das alles hacke vil schonn tuo es alles in die fuele vnd mach ein deck von teig darueber verstricks schon vnd gueß schmaltz vff denn deckel setz die pfann vf roech koln des erstenn ein clein fuer darnach ye bas vnd ye bas dribe die pfannen oft vmb das daz schmaltz vmb vnd vmb die teig pfannen gee Bis es Bratzelt vnd [17v] Broppelt von siedenn so ist sie genuog kem denn ein rouch so brunn der ruchte oder trette an oder die kost heis ichs vnd wurd brunseln das muos man mit schmaltz bewarn vnd also ist die teig pfann also wol zuo essen als die scharen darinenn