Ingredients:
- persich (berch)
- eier (chicken egg)
- krebs (crayfish)
- teig (dough)
- blatt von teig (dough sheet)
- el (eel)
- fisch (fish)
- schmaltz (lard)
- milch (milk)
- hechten (northern pike)
- petterling (parsley)
- wuertzenn (spice)
- fuelle (stuffing)
Tools:
- kollenn (ember)
- pfannen (pan)
- teig pfannen (pie pot)
- teller (plate)
- wegelholtz (rolling pin)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pieType: -§ xxvi Item wiltu ein guotten turtten machen so achte einer sufrenn pfannen dar nach du denn gross oder clein wilt habenn so mach ein teig von milch vnd von eier wol starck vnd zuech in duenn mit einem wegelholtz dan miß nach der pfannen Also das er vmb vn vmb ueber die pfannen hang vmb ein zwerch vinger mach ein teig pfannen in die pfannen darzuo mach ein fuelle von petterling von eiern die do geklopfen sigenn schmaltz ouch wuertzenn klopff darunder tuo es in die teig pfannen mach ein blatt von teig dar ueber vnd propter es zuo als ein fladenn das von dem uebringen teig hang ueber die pfannen wart das die pfannen teig habe nit ze duene sige luog schmaltz es woll das die teig pfanen nit an bruenne riblioft [17r] Umb vnd las denn turttenn Bachenn darzuo gehoertt ein witte sichte pfannenn In ein soeliche fuelle magstu geschelte krebs tuonn fisch von hechten persich oder el das es keck hert fisch werend die weichen tochtern nit wan Sy muessenn vor alle gesotten sin an die statt vnd abgemachte mit wuertzen So nun der turten Bruennett so hatt er sin genuog Setze in von denn kollenn Wem fuer vnd rouch macht prenttenn vnd schmeckenn tuo in vsß vf ein wits teller vnd setze in fuer