Ingredients:
- eigern (chicken egg)
- korn bluomen (cornflower)
- teig (dough)
- milch (milk)
- peterlin saft (parsley juice)
- gel (saffron)
- weissem melb (wheat flour)
- win (wine)
Tools:
- brett (cutting board)
- wegelholtz (rolling pin)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pastryType: -§ xxij Item ein anders heist laeppkuechlin on peterling vnd win forgeseit mach ein starken teig mit eigern vnd das dritteil milch zuch in uff ein brett vnd zuech im mit eine wegelholtz vß weissem melb nit zuo duen oder zuo dick in die leng vnd schmal mach laepplein darus an oert tern schon gezindlet oder als die eich pleter oder lindebletter was form du wilt Wiltu brun so las wol bachenn oder gel so mach den teig mit safrann zurtribenn in win oder milch gruenn von peterlin saft oder was grun faerbt Blau von korn bluomen die lappischenn kuechlin sint guot vß allen salsen zum essenn fuer ein gebrattens