Ingredients:
- gebrantenn win (brandy)
- Goelt (gold)
- schmaltz (lard)
- muscat (nutmeg apple)
- rosat (sandalwood sugar)
- zuckeratt (unrefined cane sugar)
- violat (violet sugar)
- wasser (water)
- tuter von einem Rowen eie (yolk)
Tools:
- brett (cutting board)
- messer (knife)
- pfawen faeder (peacock feather)
- holtz (skewer)
- lochorten loeffel (skimmer)
- stein (stone)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: confectioneryType: -§ xi Item wiltu brune kuechlin machen schon gebachen die vergulte schinenn So sol mann nemenn ge schlagen [13r] Goelt wol geschlagenn vnd vff einem stein daman farbenn vf ribt daruff geribenn mit wasser als die golt farb oder maller farbe magstu gebrantenn win habenn der wer beser damit wol getribenn das es starcke wirt vnd gelentzend so nim dan ein tuter von einem Rowen eie das leg dar zuo ribe es an der witte mach kuechlin zuckeratt oder rosat violat oder muscat hofflich klein als din tumen gli de schlach din hennde in ein wasser welle suend mach rund zwischenn denn henden Nim ein starcke pfawen faeder vnd bestriche die kuechlin mit dem golde farbe behenndenklichen vmb vnd vmb stos ein messer oder holtz darin daz du muegest die kuechlin ueber all bestrichenn leg si nach ein andren vf ein schon brett als vil du ir wilt vnd bach ie eins nach dem andren in follem schmaltz daz es dar inen schwuem oder erwe daz si ein andrenn nit rueren vnd nim sie mit einem lochorten loeffel vs das si wol ersigenn so belibende si schonn die gib fuer gebrates also trucken