Ingredients:
- oeppffel (apple)
- rinde (bread crust)
- kaesß (cheese)
- eiyer (chicken egg)
- eier clare (egg white)
- farbenn (food coloring)
- ingwer (ginger)
- leber (liver)
- pfaeffer (pepper)
- safran (saffron)
- wurtz (spice)
- fuelle (stuffing)
- saltz (table salt)
- wiß brott (white bread)
- win (wine)
Tools:
- brette (cutting board)
- deller (plate)
Categories:
Main ingredient: breadPreparation: pastryType: -§ viiij Item ein froemde gebachenns heist der schnaebel Nim wiß brott schnide die rinde dauon dar uß mache duene [12v] Schnittenn die leg uf ein brette schnid die rinden als deller nim oeppffel schnid si zuo halbenn fiertel vnd roest si darnach hack si klein saltz vnd wurtz si si was wurtz du hast pfaeffer oder ingwer vermischs in safran hack das durch einandern schlach wol geklopfft eiyer darin das knit durch ein andrenn so du die fuelle hasst bereit strich si vff ein schniten vnd deck ein ander dar ueber daz die vnder schnite gar nachen zuo der obrenn reiche verheffte es mit einem eier clare daz si bi einandren belibenn vnd bach si wol schon vnd wer die selbingen schnabel von mangerley farbenn han woell der zuech das brott for hin durch ein gruenen saft auch rott oder blaw Wie ichs forgelert hann Aber daz on farb zuo habenn So mag man daz in win suppenn oder pfaeffer gebenn oder galraenn in leber sultzenn oder in kaesß brue wie man will