Ingredients:
- gunring (Glechoma hederacea)
- brott (bread)
- eyer (chicken egg)
- Salbey (common sage)
- clar (egg white)
- krueter (herb)
- mertin (horse radish)
- schmaltz (lard)
- nusgat (nutmeg apple)
- petterling (parsley)
- wuertzen (spice)
- bruelin (stock)
- fuelle (stuffing)
- saltz (table salt)
- semelbrot (white bread)
- eier tuter (yolk)
Tools:
- krebs schallen (crayfish shell)
- eier schalle (eggshell)
- fuer (ember)
- hoeltzlin (skewer)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: -Type: show dish§ i Wiltu machenn kuegellecht eyer so ribe ein wenig semelbrot Nim eier tuter on das wiß klopff das brott die tutter nusgat saltz durch ein andrenn vnd fuelle die eier schalle damit mit hoeltzlin vnd ruere si fast bis si vol werdenn Nim ein goepflein von einra andren eier schallen Salbe daz ynenn mit einem clar vnd stoertz es ueber das loechlin des gefuelten eis vnnd roest si in ein schmaltz oder brat si bi einem fuer oder magstu sie siedenn wie du wilt so sie sie guot vnd gib si dann fuer zuo tragenn Item soellich fuelle mag man in krebs schallen fuellen darin gehacket petterling Salbey oder welschen mertin ouch gunring vnd andre guote krueter ein wenig so gebrattenn vnd gestossenn mit wuertzen abgemacht also dar gaebenn in ein bruelin oder truckenn wie man wil das ist guett


