Ingredients:
- milch schmaltz (butter)
- gratt (fish bone)
- mell (flour)
- lebkuochenn (gingerbread for sauce)
- win ber (grape)
- honig (honey)
- fisch (northern pike)
- schweis (northern pike blood)
- brue (northern pike broth)
- hoeppt (northern pike head)
- schwantz (northern pike tail)
- wuertzenn (spice)
- saltz (table salt)
- win (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -§ xxij Item ein fisch bratten mach gelicher wis als ein holbraotten vor gesagt Nim ein hecht bereite in schon vnd loess im denn gratt ab vnd mit wuertzenn ab gesoten als ein sin sol behalte die brue vnd stos in in einem muersing mit win ber vnd mit honig gesottenn mit wuertz vnd mit saltz vnd ein wenig mell das temperier gar wol mit enweinig Mitt milch schmaltz vnd schalach das vmb denn spis als denn holbrattenn vnd leg in zuo dem fuer vnd nim das hoeppt vnd denn gratt vnd schwantz hack das zuo stuecklin mit dem schweis sued es ab mit win gar wol vnd rib lebkuochenn mach es ab mit wurtz vnd saltz vnd mit der fischenn brue vnd versuoch es gar wol wiltu den hecht vor nit siedenn So hack in gar klein stos in in einem muersing vnd Bereite in mit der spicerie vor geseit vnd gelert