Ingredients:
- lebkuochen (gingerbread for sauce)
- schwins kopff (pig head)
- orwang (pig jaw)
- schwart (pork rind)
- gehaeck (pork sausage meat)
- zung (pork tongue)
- winber (raisin)
- wuertzen (spice)
- brue (stock)
Tools:
- kessel (cauldron)
- pfeffertuoch (cheesecloth)
- braeter (cutting board)
- muersing (mortar)
- braesß (press)
- steinen (stone)
- faden (thread)
Categories:
Main ingredient: offalPreparation: aspicType: -§ vii Item ein gebresten schwins kopff mach also nim ein sufrenn kessel sued denn kopff darin das die bein dar darusß vallennd zuech die bain darus schnid die schwart dauon hack das ander nim die orwang vnd die zung stos wol in einem muersing mit enwenig brue das mach ab mit wuertzen vnd geribnem lebkuochen also vil du bedarfft Nim die schwart vnd leg si uff ein fuecht pfeffertuoch tuo daz gehaeck im muersing dar zuo vnd tempperier es dick vnd nit zuo duenn schlachs uff die schwarten magstu kein winber haben oder der welschen gerossen sol man von winber dan in das gemaecht tuon vnd richt es mit den hendenn zuo vmb vnd vmb uff dem tuoch schlach daz duoch zuo wol eben verhefft es zuo mit einem faden vnd leg daz alle in ein braesß zwischen zwei braeter die breit gnuog sin hastu der bres nit so beschwer es mit steinen gnuog las trucken oder in der preß stenn tag vnd nacht Bis es wol truckenn wirt So preit ye zuo einem pfeffer [6v] Stuckenn her ab geschniten als vil du wilt