Ingredients:
- brott (bread)
- milch schmaltz (butter)
- eiger (chicken egg)
- wiltbret (game meat)
- fleisch (meat)
- brue (meat broth)
- gilb (saffron)
- wuetz (spice)
- saltz (table salt)
- kalb fleisch (veal)
- essig (vinegar)
- semel brott (white bread)
- win (wine)
- eiger tutter (yolk)
Tools:
- tuoch (cheesecloth)
- muersing (mortar)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: pureeType: -§ v Item von andrem fleisch das man stossen muos als Altenn kranckenn moenschen den der zen vnd koeiws nit vermuegenn Nim kalb fleisch oder wiltbret oder ander fleisch das da braettig sig Als do man knopf fleisch auß macht Soelich fleisch das nuewlich ge schlagenn were frisch vnd schon Sued es an saltz sig es die brue luter ab gange behalte sie stos in einem muersing gar wol mit enwenig semel brott daz als strich durch ein tuoch mit der brue vorbehalten vermisch die mit win vnd essig doch buelfern Wiltu das dick habenn so klopff eiger tutter darin ouch durch getriben mit der selbigen brue Wiltu es duenn so lass an eiger also beliben Aber mit wuetz saltz vnd daruff luter milch schmaltz vnd gilb es dann wiltu es dan duen dar gaeben so mach gebettes brott vnd gib es duenn fuer ein Suppen so ist es gerecht vnd guott