Ingredients:
- teig (batter)
- huenren (chicken)
- braettig (chicken breast)
- eier (chicken egg)
- hoepte (chicken head)
- kragenn (chicken neck)
- ingerewsch (chicken offal)
- geleider der huenner (chicken part)
- huenerbrue (chicken stock)
- figenn (fig)
- winber (grape)
- paeterling (parsley)
- gilbt (saffron)
- gewurtz (spice)
- fuellin (stuffing)
- saltz (table salt)
- wasser (water)
- wis mels (wheat flour)
- win (wine)
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Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -der ein guots essenn von huenren machen will der tuo nu Also wenn die woll vnd recht gesoten Sin [4v] So zerleg si in vier teill Nim das braettig vnd hack es vnd stos woll in einem muersing Also nim hoepte kragenn vnd alles ingerewsch das hack vnd stos damit Nim eier paeterling vnd tzwirn ein loefel fol wis mels das schuet darann mit wasser oder mit win gilbt mit fSaffran So das alles wol gestossen ist so tue es us vnd nim die andern geleider der huenner vnd beschlach si mit gestossnem teig vmb vnd vmb yedas stueck gelich Als kuchen netz die hend in win strichs wol zuo vmb vnd vmb Legs in die Altenn huenerbrue in ein witenn haffenn das ouh die selbig brue dar ueber gang vnd las es ouch also siedenn Auch wis das die altenn fassenn huener guott dar zuo sind So es nu gesotten ist so mach die brue mit saffrann ab mit gewurtz vnd saltz strew petterling darueber klein gehacktenn vnd richt es an Wiltu daz besser habenn so nim figenn vnd winber in daz geheck kum zuo brueffen vnd wie klein die gelider sin So sol man doch yedas besunder vmb schlachenn vnd in legenn Ein sollich gehecke onn mel macht man zuo guoten huennern fuellin machen