Ingredients:
- oepffel (apple)
- teiglin (batter)
- milch schmaltz (butter)
- hutzelbirn (dried pear)
- erbs (garden pea)
- ingber (ginger)
- honigs (honey)
- schmaltz (lard)
- birn (pear)
- birn wasser (pear water)
Tools:
Categories:
Main ingredient: legumesPreparation: pastryType: -§ lxi Item wiltu ein hofflich essenn gaebenn dinen gesten an fastagenn so flis dich der erbs kuch vnd der gen guotten hutzelbirn schon bereit vnd geschelt die leg zuo der erbs kuch in ein schuessel nim das birn wasser vnd ein wenig honigs darunder mach ein zisellin oder ein pfefferlin schon abgemacht nach sinem rechten ueber die kuechlin vnd die birn daruff getan ein luter milch schmaltz vnd frisch ingber vnd trag es fuer hastu der birn nit so mach gebraten oepffel gefierteilt oder in ein teiglin vmb geker vnd och geroestet in einer pfanen mit schmaltz


