Ingredients:
- ziment (cinnamon)
- allant (elecampane)
- ingwer (ginger)
- enziann (great yellow gentian)
- honig (honey)
- ysop (hyssop)
- galgan (lesser galangal)
- langen pfaffer (long pepper)
- nusget (nutmeg apple)
- rettich (radish)
- spicirie (spice)
- calmus (sweet flag)
- diptan (white dittany)
- zitwen (zedoary)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: -Preparation: electuaryType: -§ xxv Item zuo der brust ein guote latwerge nim wissenn rettich ysop vnd allant diptan vnd ingwer daz stos zuo bulfer temperier si mit honig zuo einer latwerg als es gewonheit ist zuo latwergenn machen wiltu si besser haben so tuo dar zuo ziment vnd nusget oder ander spicirie Die guot sin du magst och nemen enziann venedisch zitwen langen pfaffer calmus galgan vnd stein wuertz oder andre gegewuertz nach dem vnd dir zimpt dienstlich dar zuo sin vnd vnder einandern temperiern wie oben statt zuo einer lattwergen