Ingredients:
- Brott (bread)
- mangolt (chard)
- ampfer (common sorrel)
- bementenn (crisped mint)
- lechkuoch (gingerbread for sauce)
- kruetern (herb)
- pfeffer krut (savory)
- wuertzen (spice)
- essich (vinegar)
- wisßbrot (white bread)
- win (wine)
Tools:
- duoch (cheesecloth)
- deck (lid)
- haffenn (pot)
Categories:
Main ingredient: herbsPreparation: sauceType: -§ xlviij wiltu machenn ein gruenn salsenn von kruetern so brich pfeffer krut vnd bementenn vnd mangolt und ampfer vnd streiffe die still darus vnd warn dich eines verglasstenn haffenn mit einer deck vnd [22r] Nim das wisßbrot das weich in win oder in essich gar wol vnd stos lechkuoch daran mit denn kruettern vnd das alles wol durch ein andrn gar wol tribenn durch ein duoch mit essich vnd mit win darin das Brott ist geweicht mach es ab mit wuertzen vnd ver suoch die salsenn vnd behalte si in dem glas haffenn ueber jar