Egg puree, from hard-boiled eggs Ein guotz mueslin von eiern Semantic annotation of the recipe "Egg puree, from hard-boiled eggs" (so1.103) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 CC0 1.0 Universal Graz o:corema.so1.103 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Schweiz Solothurn Zentralbibliothek Cod. S 490 So1 So1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "So1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe Frühestens um 1487 not before 1487 Entstehungsort unbekannt place of origin unknown Schönherr vermutet Freiburg im Üechtland, gibt aber keine Begründung an. Upper German
§ xlv Ein guotz <dish commodity="Q636056" en="puree">mueslin</dish> von <ingredient commodity="Q15260613" en="chicken egg">eiern</ingredient> suede herte eier vnd schelle sie schon vnd hacke sie gar klein vnd see mell darvnder mit milch vnd tuo die eier darin temperier es wol vnd ruere es darnach in einer heissenn milch so wirt ein guot muos daruß vnd las siedenn als ein kinds muoß ruer es daz es nit an Bruenn