Ingredients:
- allauens (alum)
- sueppen (aspic broth)
- visch (fish)
- Inngwer (ginger)
- wuertzt (spice)
- Salczt (table salt)
- kalbs wasser (veal stock)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- wein (wine)
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Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Sultzvisch zu machen So ir dy visch habt aufgethan so wascht sy schoen auß einem wasser darnach thuet sy in ayn pfann Salczt sy wol vnd gyesst ein kalbs wasser daran vnd lasst sy wol syeden vnd wenn sy nue schier syedenß gnueg haben so seycht sy ab vnd gyesst einen wein vnd ein wenig essig daran vnd lasst sy wider syeden darnach seycht sy wider ab durch ein schons seych pfaenndl In ein schoens hefen vnd setzts zu einem kolfewer vnd thuet in ein sackl oder tueechl ein wenig allauens einer haselnuesß groß vnd lassts syden vnd faymbts schoen mit einem faymloeffl darnach wuertzt dy sueppen nach ewerem geuallen vnd thuet kaynen gestossen Inngwer nach prannstuep darein suest wirdt dy sultz trueeb darnach legt dy visch In ein schuessl vnd gyesst dy sueppen daran vnd setzts das kain lufft dar zu mueg vnd deckts nit zu biß sy nue gestannden seyn j wolfgangus Rueben