Ingredients:
- mandel (almond)
- oel (almond milk)
- wein per (grape)
- pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- pruee (stock)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- semel (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: -Type: -Item Ayer In Einem pfeffer Inder vasten nym ij libra mandel vnd reibs chlayn vnd thu zucker dar an vnd ein wenig wasser so wirt oel da von vnd darff nit syedens vnd dy milch sol dick sein So mag er ayr davon machen was err wil nym ein wenig milch vnd thu saffran dar ein vnd mach dy toetter als eyn hasel nuesß vnd nym ein chlayns weiß tuech vnd lege daz in hant da leg daz weyß auf vuch mach ein loch daz leg den totter ein vnd daz weyß dar uber daz ist gestalt als ein ander ay daz der also vil sey als auf ein essen vnd 1/2 libra wein per dy wasch schon vnd reibß chlayn vnd nym ayn snitten semel vnd thu daz In ayn pruee vnd mit [287v] ainem suessen wein schlachs durch vnd thu pfeffer vnd zucker dar ein daz hayst Indem pfeffer