Almond puree Gemues Semantic annotation of the recipe "Almond puree" (pa1.33) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.pa1.33 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Ungarn Pannonhalma Library of Pannonhalma Archabbey Cod. 118. J. 42 Pa1 Pa1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Pa1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe um 1500 about 1500 Entstehungsort unbekannt place of origin unknown Bavarian
<dish commodity="Q636056" en="puree">Gemues</dish> Daz laz wir nue stan vnd von mandel gemues wel wir heben an Man mueß machen mandel ches vnd wan dy nue gesoten ist so thu sy auf ein schuessel vnd schlach dy millich auf eyn tuech Ein virdung zuckers muestu auf ein essen haben vnd wan dy milch gesoten ist so thu sy auf ein schussel daz sy scheiblig Inder schussel stee Vnd nuzz milch dar an Dy muest mit zucker guet machen wildw daz ches haben so besteck den kes mit mit nuezz keren gar vnd versalcz nicht