Calf's feet aspic Geyslicz Semantic annotation of the recipe "Calf's feet aspic" (pa1.15) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.pa1.15 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Ungarn Pannonhalma Library of Pannonhalma Archabbey Cod. 118. J. 42 Pa1 Pa1 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Pa1" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe um 1500 about 1500 Entstehungsort unbekannt place of origin unknown Bavarian
<dish commodity="Q837480" en="aspic">Geyslicz</dish> Wildw machen geyslich aus chelber fuessen versewd sy wol In wein wan sy nu versoten sind so thu sy aws der prue vnd stos sy chlayn In ainem moerser vnd streich sy mit der prue durch ein tuech vnd thu dar ein honig vnd gutt gwurcz vnd laz wider syden vnd fa yms schon vnd gewß dan auf ein chlaine pfan vnd laz es sten vncz es hert wirt so thu es dan uber den herdt vnd zuck es pald her wider ab vnd schlachs auf eyn panck so schneydestw es wy du wild vnd uersalcz nicht