Pike skin, stuffed with pike Ein geriht von vischen . Semantic annotation of the recipe "Pike skin, stuffed with pike" (m11.49) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 CC0 1.0 Universal Graz o:corema.m11.49 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland München Universitätsbibl. Cim. 4 (= 2° Cod. ms. 731) Hausbuch Michaels de Leone – Würzburger Liederhandschrift M11 M11 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "M11" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe ca. 1345-1354 approx. 1345-1354 1350 Würzburg Würzburg Michael de Leone hat das Hausbuch vermutlich als Nachschlagewerk für sich und seine Nachfahren in Auftrag gegeben. East Franconian
Ein geriht von <ingredient commodity="Q83363026" en="northern pike">vischen</ingredient> . Nim einen frischen hechde loese im abe die hut von dem hechde suede in gar schone vnd lise vz die grete vnd nim krut vnd stoz ez mit dem vische tuo dar zvo ro eyer vnd saffran vnd fuelle die hut des hechdes wider vnd daz haubt daz roest ein wenic vnd gibz hin .