Ingredients:
- haupt knobelauches (garlic)
- gense (goose)
- sode (goose broth)
- gekroese (goose offal)
- diech (goose thigh)
- fluegele (goose wing)
- milich (milk)
- saffran (saffron)
- condiment (sauce)
- saltz (table salt)
- wazzer (water)
- totern (yolk)
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Main ingredient: poultryPreparation: -Type: -Ein geriht von einer gense . Nim ein gans die niht alt si nim vz daz gekroese snit abe die fluegele vnd die diech stecke sie in einen irdinen hafen der enge si guez daz wazzer vf daz siebetueche setze sie vf einen drifuoz der vnden offen si bedecke den hafen . daz der bradem iht vz ge . suet daz gekroese sunder vnd saltz die gans . vnd suede die gans in dem sode biz sie vilnach trucken si vnd gar si gesoten vnd nim denne suezze milich vnd sehs totern . vnd zwei haupt knobelauches die groz sint vnd schele die schone vnd stoz sie mit ein wenic saltzes vnd menge daz mit der milich vnd mit den totern vnd saffran tuo dar zvo . vnd guez daz condiment vf die gans . laz sie erwallen vnd gibe sie hin