Ingredients:
- mandelkern (almond)
- milich (almond milk)
- butern (butter substitute)
- kese (cheese analogue)
- saffrans (saffron)
- fuelle (stuffing)
- wazzer (water)
- wines (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: boiledType: -Ein guot fuelle . Nim mandelkern mache in schoene in siedem wazzer vnd wirf sie in kalt wazzer loese die garsten vz vnd stoz die besten in einem moerser alse sie veiste beginnen so sprenge dor vf ein kalt wazzer vnd stoz sie vaste vnd menge sie mit kaldem wazzere eben dicke vnd rink sie durch ein schoen tuoch vnd tuo die kafen wider in den moerser stoz sie vnd rinc sie vz schuetez allez in ein laxis Unclear if relation to dish laxis. vnd halt sie veber daz fiuer vnd tuo dar zvo ein eyer schaln vol wines vnd ruerez wol vnz daz ez gesiede nim ein schuen bueteltuoch vnd lege ez vf [161r] reine stro vnd guez dar vf die milich biz daz sie wol veber sige swaz denne vf dem tuoche belibe do von mache einen kese wilt du butern dor vz machen so laz ein wenic saffrans do mit erwallen vnd gibz hin als butern oder kese .