Milk, roastedWilt du machen ein gebraten milch .Semantic annotation of the recipe "Milk, roasted" (m11.26)editionJulia EibingerHelmut W. KlugtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative Commons BY 4.0CC0 1.0 UniversalGrazo:corema.m11.26CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"DeutschlandMünchenUniversitätsbibl.Cim. 4 (= 2° Cod. ms. 731)Hausbuch Michaels de Leone – Würzburger LiederhandschriftM11M11page in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "M11"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipeca. 1345-1354approx. 1345-13541350WürzburgWürzburg
Michael de Leone hat das Hausbuch vermutlich als Nachschlagewerk für sich und seine Nachfahren in Auftrag gegeben.East Franconian
Wilt du machen ein gebraten milch .Wilt du machen ein gebraten milich Sonim die do niht veiztes zvo si die kummen vnd die gelebt siden hafen zvo slahe daz sie sanfte her vz glite vf ein buetel tuochdor in bewint sie vnd beswer sie sanfte von erst vnd dor noch bazlaz sie ligen so snit sie duenne vnd spizze siebesprenge sie mit saltze . vnd lege sie vf einen hueltzinen rost . vnd la sie wol roeste . vnd wirf ein wenic pheffers dor vf vnd betreyfe sie mit butern . oder mit smaltzeob ez fleisch tac si . vnd gib sie hin .