Ingredients:
- mandelkern (almond)
- mandelmich (almond milk)
- brot (bread)
- rinden (bread crust)
- milich (milk substitute)
- zvcker (unrefined cane sugar)
- wazzer (water)
- totern (yolk)
Tools:
- schuezzeln (bowl)
- tuoch (cheesecloth)
- fiuer (ember)
Categories:
Main ingredient: breadPreparation: pureeType: -daz ist auch guot Nim mandelkern mache daz in siedeme wazzer stoz sie vnd twinge sie durch ein tuoch oder mal sie nim schoen herte brot snit die obersten rinden abe schone vnd duenne snit dar nach schiben so du duennest muegest daz beginne vnder der oebersten rinden ieglich schibe sol sin sinewel vuege der schiben viere zvo sammene vnd snit sie smal als einen riemen vnd snit sie den twerhes veber so du kleines maht halt die mandelmich veber daz fiuer laz sie warm werden wirf daz brot dar in daz sie dicke werde halt sie veber daz viuer laz sie sieden vnd gibez in die schuezzeln vnde strauwe ein zvcker dar vf daz heizzet caleusvnd gibz hin Also mache auch ander milich ob tu totern dor zvo tuon wilt