Ingredients:
- enys (anise)
- huenre (chicken)
- bruesten der huenre (chicken breast)
- brasmen (common bream)
- selbey (common sage)
- teyk (dough)
- yngeber (ginger)
- smaltze (lard)
- fleisch (meat)
- hechde (northern pike)
- peterlin (parsley)
- rephuenre (partridge)
- pfeffer (pepper)
- vasande (pheasant meat)
- tuben (pigeon)
- lahs (salmon)
- crut (spice)
- saltz (table salt)
- foerheln (trout)
Tools:
- forme (mold)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: -Type: -diz ist ein guot spise von eime lahs Nim einen lahs schabe im abe die schuopen spalde in vnd snit in an stuecke hacke peterlin selbey Nim gestoezzen yngeber pfeffer . enys saltz zvo mazzen . mache eynen derben teyk noch der groezze der stucke vnd wirf daz crut vf die stuecke . vnd bewirke sie mit dem teyge . kanst du sie gestemphen in ein forme daz tuo . so mah tu machen hechde foerheln brasmen vnd backe ieglichez besunder in sime teyge ist ez aber eins fleischtages so mahtu machen huenre rephuenre tuben vnd vasande mahtu machen ab du hast die formen vnd backe [158v] sie in smaltze oder suet sie in den formen . nim von den bruesten der huenre vnd ander guot fleisch so wirt die kunst deste bezzer vnd fersaltzez niht