Ingredients:
- gebranten win (brandy)
- Verguelte (gold)
- smaltze (lard)
- muescat (nutmeg apple)
- Rosat (sandalwood sugar)
- zuckarat (unrefined cane sugar)
- violat (violet sugar)
- wasser (water)
- dottern von eym rohen ey (yolk)
Tools:
- bred (cutting board)
- messer (knife)
- phahen federen (peacock feather)
- hultz (skewer)
- lochereichten leffel (skimmer)
- stein (stone)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: confectioneryType: -Verguelte kuelchen zu backenn Nym geslagen golt wol geribben vf eym stein mit wasser als die golt farbe ader moler farbe Magstue gebranten win han ist besser Do mit wol getribben das isz starck wirt vnd glitzernn So nym dan eynen dottern von eym rohen ey dar zcue Riebs anderweit Mach kuegelin zuckarat Rosat violat ader muescat hofelich klein als duemen gleder Slach die hende In eyn wasser welle vnd mach sie rondt zcuschen den henden Nym ein starcke phahen federen vnd bestrich die kuelchen mit der goltfarbe behendlichen vmb vnd vmb Stos ein messer ader eyn hultz dar Inne das du die kuelichen vber all mogst bestrichen Leig sie noch ein ander vf ein schon bred als vil du Ire han wilt vnd back ye eins noch dem andernn In fullem smaltze das isz dar Inne swymme ader weire das sie sich vnder ein ander nit ruren Nym sie mit eym lochereichten leffel vsz das sie wol ersien So bliben sie schoen dye gib vor gebrods als tracken