Ingredients:
- epphel (apple)
- ryndenn (bread crust)
- kese (cheese)
- eyer (chicken egg)
- eierklor (egg white)
- farbe (food coloring)
- Ingber (ginger)
- peffer (pepper)
- Saffran (saffron)
- wurtze (spice)
- fulle (stuffing)
- Saltze (table salt)
- wies broid (white bread)
Tools:
- bred (cutting board)
- tellerr (plate)
Categories:
Main ingredient: breadPreparation: pastryType: -Ein frempts geback heist Snabel Nym wies broid Snyd die ryndenn do von Mach dar vsz duenne snedden Leg sie vf eyn bred Snyd die rynden als tellerr Nym epphel die snydd zu viertelnn ader halben viertelnn Roist sie dar noch hack sie klein Saltze vnd wurtze sie was wurtze du hast peffer ader Ingber vnd Saffran Hacks durch en ander Slag wol geklopt eyer dar Inn kneds durch ein ander So du die fulle hast bereidt so strichs vf eine snydden vnd deck ein ander dar vber das die vnderste snydde gar nohe zue der vberen reiche verhefts mit eym eierklor das sie bie ein ander bliebenn vnd back sie wol schoen
*Bread, coloured, stuffed, and roasted* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Item wer die selben Snabel von mancherley farbe han wil der zich das brod vor hene durch ein gruen saft Roid ader bloe wie das vor ist geleret Aber an farbe das zuehaben Mag man isz In winsuppen ader pefferr geben ader In Galraid ader lebersultzenn Ader In kese brue wie man wil