Ingredients:
- epphel (apple)
- teiglin (batter)
- milchsmaltz (butter)
- eiger (chicken egg)
- kornblomen (cornflower)
- kornbloemen saft (cornflower juice)
- teig (dough)
- bletter (dough sheet)
- eier klore (egg white)
- bloemen (flower)
- farben (food coloring)
- krudernn (herb)
- Smaltz (lard)
- milche (milk)
- blad (pancake)
- peterlin saft (parsley juice)
- safft (rose juice)
- Saffran (saffron)
- Wurtze (spice)
- full (stuffing)
- Saltze (table salt)
- violen (violet)
- wasserr (water)
- eygern totternn (yolk)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- geschirre (container)
- morser (mortar)
- spisz (spit)
- banck (workbench)
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Same title: k1.87, so1.61#sub1Shared ingredients: k1.87, so1.61Same ingredients in following recipe: 4Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: -Ein Schoch zcabels geback gefult von funff farben Back ein blad von geklopften eygern totternn vnd eyn klein Saffran dar vnder das isz gilbe sie Nym der eiger vf ein essen ader zwei Drucke peterlin saft dar Inn durch ein suber tuch Tempereres wol so werden sie grvne Mach einen teig als die hasenorenn nit zudicke noch zudunne Snyd bletter dar vsz Back sie nit zubruen Wiltu sie bloe han So drucke kornbloemen saft dar In vnd das wirt zcweier ader drier ley So man wol hat gestossen In eym morser mit luterem wasserr wie vil der kornblomen sin So ist der irst druck bloe said der ander bleicher Der dritte noch bleicher So ists mit allen varben von vszdruckenn von allen bloemen vnd krudernn an rosen die hat nit mere dan Iren gesmack vsz gedruckt vnd vndergemischt Ire safft an allen scha den In alle essen so man die an richt dar vnder tempereret So smeck dar zcu vnd vndersetz den Smack In einZcyen Also magstu wol nemen violen vnd was von krudern vnd bloemen wol smeckt gestossen vnd gestrichen durch ein tuch vnd alwege den safft behalten Thu Ine Inn ein glaseren geschirre bisz du sin bedarffest gar schon bedeckt vor mueckenn vnd Spynnen Item Nym epphel back sie bruen In Smaltz Thue sie vsz [18v] Leg sie vf ein banck Wurtze vnd Saltze sie zu mossen Nym das irste gele blad Strich die epphel dar vf Nit zudicke noch zu duenne Dan nym das grvne blad vnd lege isz vff epphell Dan mach ein gele full von eyernn gewurtzt als geruret eyer Nym dan das bloe blaid vnd legh isz dar vf die fulle Vnd nym dan ein ander farbe wie der teig geferbt ist ein blad legh dar vber So dan die bleder vnd fulle by ein ander ist schoen vf ein ander geleigt so nym ein frisch eier klore vnd bestrich sie vmb vnd vmb Heft isz wol vnd machs lenglicht als einen weck Snyds zu stucklin vnd stois an eynen hultzenn zuetetigen breidelechten spisz ye zcwei oder iij zusamen an eyn spiszlin Mach eyn dunnes teiglin von milche vnd eygern vergilbt Zuch die spiszlin dar durch vnd legh sie widder In einen milchsmaltz back sie bruen Trags fuer vnd wan das vfgesnydden wirt so hat ein ydes sin farb das die geste sere verwondert