Ingredients:
- specklin (bacon)
- huner (chicken)
- huner bru (chicken stock)
- Fiegen (fig)
- wiltbrod (game meat)
- Ingber (ginger)
- lebkuchen (gingerbread for sauce)
- winber (grape)
- fleisch bru (meat stock)
- pheffer (pepper)
- swinszkopphen (pig head)
- vogel (poultry)
- Saffran (saffron)
- centrig (smoked meat)
- wurtzen (spice)
- wiesse duen brod (white bread)
- win (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- fuer (ember)
- roist (grate)
- hafen (pot)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: sauceType: -Ein Galraid warvber man wil Nym wiesse duen brod snidden Behe sie wol vnd born sie vff einem roist Sueber sie vnd legs In einen guten warmen win weich sie wol vnd tribs durch eyn tuech Nym Fiegen winber geribben lebkuchen Tribs duerch mit einer huner bru ader fleisch bru vermischs vnder den pheffer Nit zu dicke noch zu duen Ruere winber dar Inne In hafen Suds wol vnd rure isz steds loszs nit anburnen Machs ab mit wurtzen Ingber pheffer vnd Saffran vnd was guter wurtz sin Zcuchs von dem fuer vnd ruere isz steds biszs kalt wirt vnd lohe was due von wiltbrod ader von gestoissen gepresten swinszkopphen ader von gebrotem klein centrig vingers lang snydest vnd vber gesoden kalt huner ader vogel an richts so gusz die galraid vber Isz gestehit balde Dar vf mack man sehen frisch gestossen Ingber vnd smeltze ein klein specklin mit grieben so ists bereit Gibstue isz aber kalt so bedarffestu des specks nit Allein den Ingeber das sted wol